Nemzetközi szállítmánybiztosítás

Nemzetközi egyutas szállítmánybiztosítás, online díjajánlat kérés, szerződéskötés

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek export-import tevékenységet folytatnak, folyamatosan szembe kell nézniük azzal a kockázattal, hogy a szállított árut valamilyen kár éri. Legyen szó szárazföldi-, tengeri-, vagy légi fuvarozásról, nemzetközi szállítmánybiztosításunk segít a kockázatok következményeinek minimalizálásában.

Kinek ajánljuk?

A szállított áru feladója, címzettje, szállítmányozója részére. A fuvarozó szerződő fél lehet a biztosításban.

Mire köthető?

Magyarország határain átmenő szállítmányokra köthető (export, import, re-export), szárazföldi-, tengeri-, légi-, és kombinált fuvarozásokra.

Mire vonatkozik a biztosítás?

A szállított áruban keletkezett károkra a fuvarozás teljes folyamata alatt, beleértve a fel-, le- és átrakodásokat, és közbenső tárolásokra. Lehet összkockázatú (all risks), részkárokra kiterjedő és csak totálkárra vonatkozó is. Megköthető egy útra szóló biztosításként, illetve éves keretbiztosításként.

Akár az angol nyelven kiállított szállítmánybiztosítási kötvény is megfelel az akkreditív esetén benyújtandó biztosítási okmány feltételeinek.

Ki kötheti meg a szerződést?

Szerződő lehet bármely magyarországi vállalkozás, illetve vállalkozó, aki az áru állagának megóvásában érdekelt (az áru tulajdonosa, szállítmányozó, fuvarozó stb.)

Az Ön igényeihez igazodik, hiszen kétfajta szerződést köthet: egyutas-, vagy keretszerződést.

 • egyutas szerződés
  • A szerződés egy adott szállítmányra, egy adott útvonalra vonatkozóan jön létre.
  • A biztosítás díja a biztosított áruk jellegétől, a szállítási útvonalaktól, a teljes éves forgalom értékétől, a csomagolástól, attól, hogy új vagy használt az áru, a fuvarozási módtól és a biztosítási fedezet mértékétől függ.
 • keretszerződés
  • A teljes éves áruforgalom biztosítható, beleértve a teljes export- és importforgalmat.
  • A biztosítás díja a biztosított áruk jellegétől, a szállítási útvonalaktól, a teljes éves forgalom értékétől, a csomagolástól, attól, hogy új vagy használt az áru, a fuvarozási módtól és a biztosítási fedezet mértékétől függ.
Mire nyújt fedezetet?

Szállítmánybiztosítási feltételeink alapján a biztosítási szerződés a nemzetközi gyakorlatban alkalmazott biztosítási feltételekhez (ICC – Institute Cargo Clauses) hasonló fedezeti tartalommal jöhet létre. Lehetséges fedezeti formák:

 • All Risks az ICC (A) klauzúra szerint:

A feltételekben foglalt kizárások kivételével biztosított minden olyan árukár, ami amiatt keletkezett, hogy az árut szállították

 • Kiterjesztett kockázatokra szóló fedezet az ICC (B) klauzúra szerint:

(tűz vagy robbanás, szállítóeszközt ért baleset, a szállítmány szükségkikötőben történő kirakodása, földrengés, vulkánkitörés vagy villámcsapás, közös kárban hozott áldozat, tengerbevetés vagy tengerbe sodródás, tenger- vagy folyóvíz betörése a hajó vagy a biztosítás tárgyát szállító egyéb vízi jármű rakterébe, konténereibe, szállítótartályaiba vagy más tárolási helyeire. A hajó vagy egyéb vízi járműbe történő be- és kirakodás során vízbe esett vagy leejtett és a biztosítás tárgyát képező bármely csomagolási egység totálkára)

 • Korlátozott fedezetet az ICC (C) klauzúra szerint:

csak a záradékban megnevezett káresemények kapcsán keletkezett károkat téríti meg:
(tűz vagy robbanás, szállítóeszközt ért baleset, a szállítmány szükségkikötőben történő kirakodása, közös kárban hozott áldozat, tengerbevetés).

 • Kiegészítő fedezet lehet: TPND (lopás, dézsmálás, ki nem szolgáltatás)
Várjuk szíves megkeresését!