Állatkórházak, állatklinikák szakmai felelősségbiztosítása műhiba, tévedés, mulasztás esetére

Az állat-egészségügyi tevékenységet folytatóknak munkájuk során az állatok érdekében mindig jó döntést kell hozniuk, így kiemelten nagy a felelősségük. Eme felelősségteljes munka során a tévedés lehetősége nem kizárt. Bárkivel előfordulhat, hogy akaratán kívül kárt okoz. Erre kínálunk megoldást mindazoknak, akik felelősségteljes állat-egészségügyi munkát végeznek.

Nem kizárható a tévedés, elvétés, mulasztás, műhiba, azaz akaratán kívül kárt okozhat a szolgáltató.

Erre, az ilyen károkra kínálunk megoldást: biztosítási védelmet, mentesítést a kártérítési kötelezettség alól, az olyan szakmai hibákra, amelyekért a jogszabály szerint felelősséggel tartozik az állat-egészségügyi tevékenységet végző vállalkozás, vállalat, kórház, klinika, stb.

Példák, biztosítási események, kárkifizetés

  • A kutya altatás után nem ébredt fel. Ebben az esetben az állatorvosnak meg kell térítenie az ebből eredő kárt, kivéve, ha rendelkezik Állat-egészségügyi felelősségbiztosítással.
  • Egy lovat megvizsgálás céljából kalodába vezettek. A ló megijedt, felugrott, és a kaloda rúdjába felnyársalta magát. Ebben az esetben is az állatorvosnak meg kell térítenie az ebből eredő kárt, kivéve, ha rendelkezik Állat-egészségügyi felelősségbiztosítással.